Ah ben, vuê mi soi propit divertît! O ai stât a Martignà a la fieste in place: Purcit in Ostarie. O ai ancje cjatât Enzo Driussi che al sunave la armoniche cul so grup di musiche tradizionâl.
Po dopo intun tendon o ai viodût i purcitârs che a lavoravin la cjar di purcit.
E stant che o jeri li no ai resistût: mi soi mangjât 2 murei di luianie cu la polente e un tai di vin (vin blanc parcè che a jerin 10.30 di buinore!). Plui tart o soi lât a viodi il rest de fieste e cuant che o ai finît il zîr... o soi rivât li che a fasevin il filet di purcit e mi soi mangjât un pâr di tocuts: pardabon speciâl, si disfave in bocje... e par judâ a parâlu jù o ai bevût un altri tai di vin (cheste volte neri parcè che aromai al jere cuasit misdì).
E a une dopomisdì o soi lât a cori!
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
4 commenti:
Propit BRAF !!!
invesit di vigni su a Resie a viodi el carneval Rosean !
e si che ti vevi visat :-)
o stoi preparant cumo les fotografies pal me blog ...
" forsi tu as fat ben a la a cori, lasu tu varesis bevut atria tais !"
Mandi Ranieri
eh il püst di Resie al è biel, ma al riclam dal purcit no rivi a resisti! ;-)
Maiale: animale strettamente imparentato con la razza umana per l’imponente vivacità del suo appetito, il quale è tuttavia di minor portata, perché non si estende al maiale stesso.
Thermo, o ai come il suspiet che tu il to intervent al podarès vê une specificazion: ogni riferiment a personis o fats reâi al è dal dut NO casuâl... vere? ;-)
Posta un commento